Avokadolu karides salatası - Karidesle yapılabilecek yemekler - 2

Avokadolu karides salatası - Karidesle yapılabilecek yemekler - 2

  

Sağlıklı bir şekilde beslenmeye gayret eden insanların öğünlerine güvenle alabilecekleri karides, salata olarak tükettiğimiz yeşilliklerle de kolaylıkla uyum sağlar.

Avokado ise özellikle son yıllarda öğünlerimize giren ve bizim için göreceli olarak yeni bir gıda. İçindeki faydalı yağlarla beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen bir yiyecek.

Malzemeler:

  1. 1 tane avokado
  2. 10 tane karides
  3. 1 tane göbek marul
  4. 3 - 4 dal maydonoz
  5. 1 çorba kaşığı zeytinyağı (veya pişirme kağıdı)
  6. İsteğe bağlı baharatlar

Hazırlanışı:

  1. Temizlenmiş karideslerinizi bir kaşık zeytinyağıyla tavada pembeleşene kadar çevirin.
  2. Avokadonuzu küp küp doğrayarak derin bir servis tabağına alın.
  3. Göbek marullarınızı elinizle parçalayın, içinde avokadonuzun olduğu tabağın üzerine koyun. Bu tabağın içine tavada çevirdiğiniz karideslerinizi de koyun. Maydonozlarınızı da salatanızın üzerine ekleyin.

Öneriler:

Pazardan ya da marketten avokado alırken rengi koyu yeşil - siyah olanları tercih etmenizde fayda vardır. Bu koyu renkli avokadolar daha olgundur.  Ayrıca Avokadonun içindeki faydalı yağlar sayesinde bu salatada ekstra yağlara gereksinimi ortadan kaldırır. Karidese koyduğunuz bir kaşık zeytinyağı, karidesin tavada yanmasını engellemek içindir. Dilerseniz zeytinyağı yerine pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz.

Bu basit yemeğin buna benzer başka tariflerinde baskın bir tat olan turp ve fesleğene de yer verilmiş. Dilerseniz bu iki malzemeyi de ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder